Mainos
Mainos

Venäjä tiukentaa taas nettilakiaan – vain venäläispalvelimet sallitaan

Venäjän duuma on hyväksynyt uuden internetiä rajoittavan lain.

Laki määrää venäläisten henkilötietoja sisältävät sivustot toimimaan maan sisällä. Kremlin perustelee lakia Venäjän kansalaisten suojelulla, mutta kriitikkojen mukaan kyseessä on uusi rajoite sosiaalisille medioille.

Vuonna 2016 voimaan astuva laki pakottaa internet-sivustot siirtymään venäläisille palvelimille sulkemisen uhalla. Laki saattaa vaikuttaa muun muassa Facebookin toimintaan Venäjällä.

Kriitikkojen mukaan laki on yksi monista uusista tavoista sensuroida venäläisten vapaata keskustelua internetissä. Aiempia saman tyyppisiä ovat bloggareiden toimintaa rajoittava laki sekä viranomaisten valtuuksia lisäävä laki.

Kevään ja kesän aikana säädetyt lait määräävät, että niiden yli 3000 lukijaa saavuttavien bloggareiden on rekisteröitävä bloginsa viranomaisille. Duuma myös myönsi viranomaisille valtuudet sulkea ääriaineistoa sisältäviksi tulkittavat nettisivut ilman tuomioistuimen määräystä. 

Monet venäläiset ihmettelevät pikaviestipalvelu Twitterissä, eivätkö he voi itse päättää, missä säilövät yksityisiä tietojaan. Myös Twitteriä saattaa uhata sulkeminen lain astuessa voimaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot