Mainos
Mainos

Venäjältä 12 ydinreaktoria lisää Intiaan – aiempi voimala ongelmissa

Venäjä ja Intia syventävät ydinvoimayhteistyötään.  
Venäjän valtion ydinvoimayhtiö Rosatom toimittaa Intialle 12 ydinreaktoria. Reaktorit rakennetaan seuraavien 20 vuoden aikana.  

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Intian pääministeri Narendra Modi solmivat sopimuksen ydinvoimayhteistyön lisäämisestä Delhissä torstaina.

Rosatom rakentaa jo kahta reaktoria Etelä-Intiassa sijaitsevaan Kudankulamin voimalaan. Intialaisten viranomaislähteiden mukaan Kudankulamiin rakennetaan kaikkiaan kuusi reaktoria.  

Helsingin Sanomat kertoi aiemmin, että reilu vuosi sitten verkkoon kytketyn ydinvoimalan ykkösreaktori on pysähtynyt tahattomasti 14 kertaa 4701 käyttötunnin aikana. Tahattomasti pysähtymisen eli hallitsemattoman pikasulun lisäksi reaktori on pysäytetty tarkoituksella viisi kertaa huolto- ja korjaustöiden vuoksi.

Lehti kertoo, että Etelä-Intiassa sijaitsevassa Tamil Nadun osavaltiossa sijaitseva Kudankulamin ydinvoimala on ollut seisokissa syyskuusta asti. Rosatom on rakentanut laitosta yhdessä intialaisten kanssa.  

Putinin matkan tarkoituksena on tiivistää maiden yhteistyötä myös puolustuksen saralla. Intia on maailman suurin aseiden ostaja, ja suurimman osan aseistaan se ostaa Venäjältä.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme