Mainos
Mainos

Venäjä tyrmää ehdotukset Geneven uusista Ukraina-neuvotteluista

Ukrainaa koskeva diplomaattinen sapelinkalistelu on keskittynyt tänään Wieniin, jossa järjestettiin Euroopan neuvoston ulkoministerikokous.

Paikalla olivat sekä Venäjän että Ukrainan ulkoministerit, mutta he eivät tavanneet kokouksessa kahden kesken.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ei lämmennyt ajatukselle, että Ukrainan tilanteesta järjestettäisiin uusi kansainvälinen konferenssi Genevessä.

Lavrovin mukaan uuden kokouksen anti jäisi laihaksi, koska edellistä, huhtikuussa solmittua Ukraina-sopimusta ei ole saatu toteutettua ja koska Kiovan hallitusta vastustava oppositio on suljettu prosessin ulkopuolelle.

Kansainvälisen kokouksen sijaan Lavrov toivoo vuoropuhelua Ukrainan konfliktin osapuolten välille.

-Vain ukrainalaiset voivat ottaa nämä käytännön askeleet, Lavrov sanoi Wienissä.

Muun muassa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön puheenjohtaja Didier Burkhalter peräänkuulutti Wienissä tänään uuden Geneven kokouksen järjestämistä.

Ukrainan ulkoministeri Andri Deshtshytsja sanoi, että Ukraina on valmis uusiin neuvotteluihin Genevessä, jos Venäjä tukee Ukrainan presidentinvaalien järjestämistä vajaan kolmen viikon kuluttua.

Lavrovin mukaan olisi "epätavallista" järjestää Ukrainassa vaalit samaan aikaan, kun maan hallitus on marssittanut armeijan kansalaisiaan vastaan.

Britannian ulkoministeri William Hague puolestaan syytti Venäjää siitä, että maa pyrkii toimillaan estämään Ukrainan vaalien järjestämisen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme