Mainos
Mainos

Venäjä tyytyväinen aseriisuntasopimuksen ratifiointiin

Venäjä ilmaisi tänään tuoreeltaan tyytyväisyytensä Yhdysvaltain eilen ratifioimaan aseriisuntasopimukseen.
Samalla parlamenttiedustajat varoittivat, että Venäjän parlamentti saattaa lykätä omaa ratifiointiaan, jos Yhdysvallat aloittaa sodan Irakia vastaan.

Venäjän ulkoministeriö sanoi lausunnossaan olevansa varma siitä, että kun sopimus astuu voimaan, siitä tulee tärkeä vakauttava tekijä kansainvälisissä suhteissa.

Yhdysvaltain senaatti ratifioi eilen sopimuksen, jonka mukaan molemmat maat vähentävät pitkänmatkan ohjuksiin sijoitettavia ydinkärkiään noin 6000:sta alle 2200:een vuoteen 2012 mennessä. Presidentit Vladimir Putin ja George Bush allekirjoittivat asiakirjan Moskovassa viime toukokuussa.

Venäjä ei ole vielä äänestänyt sopimuksesta. Venäjän parlamentin alahuoneen puolustuskomitean puheenjohtaja Andrei Nikolajev sanoi uutistoimisto Interfaxille, että sopimuksen ratifiointi saattaa "monimutkaistua", jos Yhdysvallat hyökkää Irakiin.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme