Mainos
Mainos

Venäjä uhitteli taas lännelle ohjuspuolustuskilvestä

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev varoittaa länttä jälleen uudesta asevarustelukilvasta, jos Venäjä ei pääse mukaan sotilasliitto Naton ohjuspuolustushankkeeseen.

- Tämän (ohjuspuolustuksen) pitäisi olla Venäjän ja Naton yhteinen aloite, joka voisi suojella meitä uhkilta, Medvedev sanoi puolalaisen Wpros-viikkolehden haastattelussa maanantaina.

Viime viikolla pääministeri Vladimir Putin varoitti amerikkalaisen tv-kanava CNN:n haastattelussa, että Venäjä ottaa käyttöön uusia ydinaseita ja "iskujoukkoja", jos se jätetään pois lännen yhteisestä ohjuspuolustusjärjestelmästä.

Venäjä ja sotilasliitto Nato sopivat marraskuussa selvittävänsä mahdollisuuksia yhteisen ohjuskilven rakentamiseen Eurooppaan. Naton suunnitelmien mukaan mannerten välisten ja pitkän matkan ohjusten torjuntaan tarkoitettu järjestelmä rakennetaan asteittain niin, että se on valmis vuonna 2020.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme