Mainos
Mainos

Venäjä uhkaa kieltää Facebookin ensi vuonna – taustalla kiistanalainen laki

Venäjä uhkaa kieltää Facebookin ensi vuonna, jos yhtiö ei taivu maan televalvontaviranomaisten vaatimusten edessä.

Roskomnadzor-valvontaviranomaisten mukaan Facebookin on säilytettävä venäläisiä käyttäjiä koskevat tiedot Venäjällä, kuten vuonna 2014 hyväksytty kiistanalainen laki edellyttää.

Uutistoimisto Tassin mukaan lain noudattamisessa ei ole poikkeuksia. 

– Laki koskee jokaista toimijaa, ja tästä syystä ei ole epäilystäkään siitä, että joka tapauksessa tulemme pitämään huolen siitä, että kaikki Venäjällä toimivat yritykset noudattavat sitä. Jos näin ei ole, yritys ei voi toimia Venäjällä. Valitettavasti näin tapahtui LinkedIn-palvelun kanssa, Roskomnadzorin edustaja kertoo uutistoimiston mukaan. 

Lain arvostelijoiden mukaan sen ainut tarkoitus on painostaa Twitterin ja Facebookin tapaisia sosiaalisen median jättejä luovuttamaan käyttäjätietoja viranomaisille, mitä yhtiöt kiivaasti vastustavat.

Viime vuonna viranomaiset kielsivät LinkedIn-palvelun toiminnan Venäjällä sen jälkeen kun se ei suistunut viranomaisten vaatimuksiin.

Facebook on muun muassa suositun venäläisen oppositiopoliitikon Aleksei Navalnyin tärkeimpiä yhteydenpitovälineitä kannattajiinsa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme