Mainos
Mainos

Venäjä uhkaa tuoda ohjuksia Itämeren rannikolle

Venäjän uhkaus on vastatoimi Yhdysvalloille, joka aikoo rakentaa ohjuspatterin ja tutkakeskuksen Eurooppaan.

Venäjä on väläyttänyt ohjusten tuomista Itämeren rannikolle Kaliningradiin, jos Yhdysvallat rakentaa ohjuskilpensä osia Tshekkiin ja Puolaan. Varapääministeri Sergei Ivanovin mukaan Venäjä pyrkii vain takaamaan turvallisuutensa.

- Jos ehdotuksemme hyväksytään, Venäjä ei pidä tarpeellisena ohjusyksiköiden sijoittamista maan Euroopan puoleisiin osiin, kuten Kaliningradiin, Ivanov sanoi venäläisten uutistoimistojen mukaan.

Presidentti Vladimir Putin on ehdottanut Yhdysvalloille yhteisen tutkakeskuksen kehittämistä Azerbaidzhaniin. Putin esitti tällä viikolla myös ohjushankkeen korvaamista eurooppalaisella ohjuspuolustuksella, josta keskusteltaisiin Venäjän ja Naton yhteistyöneuvostossa.

Yhdysvallat perustelee ohjustorjuntajärjestelmäänsä Pohjois-Korean ja Iranin kaltaisten valtioiden hyökkäysuhalla.

Kiistaan vaikuttavat todennäköisesti myös Yhdysvalloissa ja Venäjällä lähestyvät presidentinvaalit. Ivanovia pidetään yhtenä Putinin seuraajaehdokkaana.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme