Mainos
Mainos

Venäjä uhkailee Turkkia uusilla sanktioilla – kahdenvälistä yhteistyötä peruutetaan joka saralla

Venäjä kieltää turkkilaisten hedelmien ja vihannesten tuonnin Turkista Venäjälle. Hallitus ilmoitti asiasta maanantaina kokouksensa jälkeen. Teollisten tuotteiden tuontia sen sijaan ei aiota vihjailusta huolimatta toistaiseksi kieltää.

Varapääministeri Igor Shuvalov perusteli päätöstä sillä, että vihannestan ja hedelmien  maahantuonti on ”helposti korvattavissa”. Shuvalovin mukaan maatalousministeriö pyrkii siihen, ettei tuotteiden hinta nousisi tai etteivät ne loppuisi kokonaan Venäjältä. Hallitus ehdottaa Turkin tilalle muun muassa tuonnin lisäämistä Egyptistä.

Venäjän valtiollisista viestimistä muun muassa Ykköskanava kertoi pian hallituksen ilmoituksen jälkeen iskevän voimalla muun muassa turkkilaisiin tomaatin toimittajiin. Uusien sanktioiden vaikutuksesta ruuan hintaan Venäjällä ei vielä puhuta.

Maanantain aikana Venäjä perui yhteistyötä Turkin kanssa muillakin tasoilla. Muun muassa vuoden 2016 ”venäläis-turkkilaisen yhteistyön vuosi” on nyt peruttu.

Venäläishävittäjiin uusia ohjuksia

Venäläishävittäjän alas ampuminen Syyrian rajan tuntumassa on johtanut muutoksiin myös Syyrian sotatoimissa. Venäjän armeija tiedotti maanantaina, että Syyriaa pommittaviin hävittäjiin on nyt lisätty ilmatorjuntaohjuksia.

Venäjän armeijan mukaan ohjusten avulla venäläiskoneet voivat tarvittaessa puolustautua ilmasta tapahtuvia hyökkäyksiä vastaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme