Mainos
Mainos

Venäjä Ukrainalle: Vastatoimia tulossa

Venäjä vaatii Ukrainalta selvitystä tiedoista, joiden mukaan maa rajoittaa venäläismiesten maahantuloa. Venäjän mukaan se saattaa vastata Ukrainan toimiin. 

Ukrainan rajavartiosto vahvisti tiedon aikaisemmin. Rajavartioston edustajan Oleh Slobodianin mukaan syynä ovat rajavartioston saamat tiedot mahdollisista provokaatioista ja terroriteoista. Rajavartioston mukaan 16-60-vuotiailla Ukrainaan haluavilla venäläismiehillä on oltava pätevä syy matkustamiseen. Hyväksyttäviä syitä ovat muun muassa perhesiteet, matkustus perheen kanssa sekä liikematkat. 

– Tarkastuksia lisätään tästä päivästä lukien kaikilla rajanylityspisteillä, ei pelkästään lentokentillä, Slobodian sanoi. 

Venäläisen lentoyhtiön Aeroflotin mukaan myös Krimillä asuvat miehet, joilla on Ukrainan passi, joutuvat tehostettuihin tarkastuksiin. Toinen venäläinen lentoyhtiö S7 kertoi, ettei se ollut saanut virallista ilmoitusta rajoituksista, mutta yhtiön lennot ovat viivästyneet koko päivän ajan, koska rajamuodollisuudet ovat olleet tiukkoja.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme