Mainos
Mainos

Venäjä vaatii Kosovon YK-hallinnon johtajan rankaisemista

Kosovon siirtyminen YK:n hallinnosta EU:n valvontaan aiheuttaa kitkaa. Venäjä vaatii rangaistusta Kosovon YK-hallinnon johtajalle, koska tämä on Moskovan mukaan ylittänyt toimivaltansa.

Venäjän mukaan saksalainen hallintojohtaja Joachim Rücker on alkanut valtuuksiensa vastaisesti valmistella YK-hallinnon alasajoa. Venäjän ulkoministeriö vaatii, että Rückeria on tästä syystä rangaistava ja mahdollisesti jopa erotettava tehtävästään.

Venäjä vastustaa Kosovon keväistä itsenäistymistä. Se ei myöskään hyväksy valvonnan siirtämistä YK:lta EU:lle, koska YK:n turvallisuusneuvosto ei ole ottanut kantaa asiaan.

Kosovon pääministeri Hashim Thaci sanoi, että kansainvälinen valvonta muuttaa muotoaan viikonvaihteessa, kun Kosovo saa oman perustuslain. Myös YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon sanoi, että tehtäväkenttä muuttuu EU:n ottaessa päävastuun alueen valvonnasta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme