Mainos
Mainos

Venäjä vaatii Natoa muuttumaan

Venäjä seuraa tarkasti Naton muutosta ja katsoo, että liiton on vielä selvemmin irrottauduttava kylmän sodan rakenteistaan, sanoi Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov Prahassa.

Ivanov totesi Naton ja Venäjän kumppanuusneuvoston kokouksen jälkeen, että Venäjä pitää tervetulleina Naton suunnitelmia muuttaa rakenteitaan. Laajentuminen ei toisaalta ole edelleenkään Venäjän mieleen. -Kantamme Naton laajentumiseen on hyvin tunnettu ja olemme sen monta kertaa todenneet.

Venäjän suhtautuminen Baltian maihin ja niiden jäsenyyshankkeisiin ei sekään ole muuttunut, Ivanov teki selväksi. -Latvia liittyy EU:n ja Naton jäseneksi. Toivomme, että kumpikaan näistä järjestöistä ei ota omakseen Latvian ja muiden Baltian maiden tapaa suhtautua kansallisiin vähemmistöihin, Ivanov piikitteli.

Yhteistyöneuvoston kokous jäi lyhyeksi; Naton pääsihteeri George Robertsonin mukaan kokouksessa käytiin läpi toukokuussa perustetun neuvoston työtä ja suunnitelmia. Muille kansainvälisille aiheille ei jäänyt juuri aikaa, mutta Nato-maiden edustajat ilmaisivat myötätuntonsa Moskovan teatterikaappauksen johdosta.

Nato ja Venäjä tapaavat korkealla tasolla seuraavan kerran 9. joulukuuta, jolloin Robertson osallistuu Moskovassa pidettävään konferenssiin terrorismin torjunnasta ja tapaa Ivanovin lisäksi presidentti Vladimir Putinin.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme