Mainos
Mainos

Venäjä vaatii USA:ta palauttamaan konsulaattinsa

Venäjä vaatii Yhdysvaltoja harkitsemaan uudelleen päätöstään sulkea Venäjän San Franciscon -konsulaatti ja kaksi muuta diplomaattirakennusta. Venäjän mukaan Yhdysvaltojen toimet ovat avoimen vihamielisiä ja loukkaavat törkeästi kansainvälistä oikeutta.

– Pyydämme Yhdysvaltojen viranomaisia tulemaan järkiinsä ja palauttamaan heti Venäjän diplomaattirakennukset tai kaikki vastuu suhteidemme jatkuvasta heikkenemisestä on Yhdysvalloilla, Venäjän ulkoministeriö sanoi lausunnossaan.

Venäjä joutui eilen sulkemaan konsulaattinsa San Franciscossa ja kaksi muuta diplomaattirakennusta Washingtonissa ja New Yorkissa.

Kyseessä oli Yhdysvaltojen vastatoimi sille, että Venäjä määräsi Yhdysvaltoja vähentämään merkittävästi lähetystöjensä henkilökuntaa Venäjällä. Tämä taas oli vastatoimi Venäjää vastaan määrätyille pakotteille, jotka Yhdysvallat määräsi vaaleihinsa sekaantumisesta.

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin aloitettua toimikautensa vuoden alussa Yhdysvaltojen ja Venäjän suhteiden odotettiin paranevan. Maat ovat kuitenkin ajautuneet diplomaattiseen koston kierteeseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme