Mainos
Mainos

Venäjä vahvisti ratifioivansa Kioton ilmastosopimuksen

Venäjä vahvisti tänään, että se aikoo ratifioida Kioton ilmastosopimuksen. Ulkoministeriön tiedottajan Boris Malahovin mukaan sopimukseen liittymiseen kuuluva valmistelutyö on loppusuoralla.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on myös esittänyt kansainvälisen ilmastonmuutosta käsittelevän konferenssin pitämistä Moskovassa ensi vuonna.

Venäjä vahvisti aikomuksensa ratifioida sopimus sen jälkeen kun Johannesburgin kestävän kehityksen huippukokouksessa raportoitiin Venäjän ehkä aikovan irtautua sopimuksesta Yhdysvaltain tavoin.

Yhdysvaltain poisjäänti merkitsee Venäjälle sitä, ettei se ehkä saa päästökaupasta toivomiaan tuloja. Venäjän liittymistä pidetään sopimuksen kannalta ratkaisevan tärkeänä: sopimus tulee voimaan, kun sen on ratifioinut ainakin 55 maata, joiden yhteenlaskettu hiilidioksidipäästöjen määrä on 55 prosenttia vuoden 1990 kokonaispäästöistä.

(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme