Mainos
Mainos

Venäjä valmis hävittämään ydinsukellusveneitä

Presidentti Boris Jeltsinin mukaan Venäjä on valmis hävittämään Barentsinmeren alueella olevat vanhat ydinsukellusveneensä, jos Norja antaa tähän taloudellista tukea.

Asiasta kertoi uutistoimisto Interfax sen jälkeen kun Jeltsin oli tavannut Venäjällä vierailulla olevan Norjan kuninkaan Haraldin. Jeltsin sanoi myös, että Barentsinmeren alue voidaan julistaa turvallisuusvyöhykkeeksi.

-Me emme tarvitse vanhoja sukellusveneitä, emme varsinkaan ydinkäyttöisiä, Jeltsin totesi kuningasparin valtiovierailua seuranneille norjalaisille ja venäläisille toimittajille.
-Jos Norja tarjoaa vastaavia luottoja, alamme välittömästi romuttaa vanhoja ydinsukellusveneitä, presidentti jatkoi.

Kuningas Haraldin ja Jeltsinin tapaamisen yhteydessä allekirjoitettiin myös Norjan ja Venäjän ympäristöyhteistyötä koskeva sopimus. Norja, jolla on lähes 200 kilometrin mittainen yhteinen raja Venäjän kanssa, on usein ilmaissut olevansa huolissaan venäläisten ydinsukellusveneiden muodostamasta ympäristöuhkasta. Norjalaisen ympäristöjärjestö Bellonan mukaan käytöstä poistettuja ydinsukellusveneitä on yli 80, ja yli puolessa niistä on vielä jäljellä ydinpolttoainetta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme