Mainos
Mainos

Venäjä vapauttaa vankeja tilanpuutteen takia

Venäjä ilmoitti tänään harkitsevansa joka kymmenennen vangin vapauttamista saadakseen enemmän tilaa rahan puutteesta kärsiviin vankiloihinsa.

Näin laitoksissa vapautuisi paikkoja valkokaulusrikollisille. Oikeusministeri Pavel Krashennikov sanoi, että maan vankiloissa on yli miljoona ihmistä ja siksi hallitus harkitsee useita toimia uudistaakseen järjestelmän. Yhtenä keinona hallitus ehdottaa laajaa armahdusta, hän kertoi.

Pääministeri Jevgeni Primakov piti armahdusta hyvänä ajatuksena, koska näin vankiloihin jäisi tilaa talousrikoksista tuomituille. Ihmisoikeusryhmät ovat tuominneet Venäjän vankilaolot. Vangit elävät liian ahtaasti, ruoasta on usein puutetta, ja vankiloista on tullut todellisia taudinpesiä.

Krashennikov kertoi, että Venäjän vankiloissa kymmenen ihmistä ahdetaan usein 20-30 neliömetrin selleihin. He nukkuvat vuorotellen, ja tilanne johtaa tautien leviämiseen ja kuolemantapausten lisääntymiseen.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme