Mainos
Mainos

Venäjä varoittaa tukemasta Dagestania

Venäjä varoittaa islamilaisia valtioita tukemasta Dagestanin muslimisissejä. Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov on lähettänyt kirjeen muun muassa YK:lle ja G7-ryhmälle. Sen mukaan Venäjä pitää sissien auttamista puuttumisena maan sisäisiin asioihin.

Venäläiset taisteluhelikopterit ja hävittäjät ovat moukaroineet koko yön islamilaisten separatistien asemia Dagestanissa. Kenraali Viktor Kasantsev, joka johtaa Pohjois-Kaukasuksen sotilasaluetta, sanoi moskovalaiselle Echo-radioasemalle, että sissit ovat kärsineet erittäin raskaita tappiota ja joutuneet jatkuvasti peräytymään hallitsemillaan vuoristoalueilla.

Dagestan, Venaja, Tsetshenia


Kenraalin mukaan koko sotilasoperaatio voi olla ohi "parissa päivässä". Dagestanin kriisi alkoi viikko sitten kun islamilaiset sissit tunkeutuivat Tshetsheniasta Dagestaniin ottaen haltuunsa useita kyliä ja julistaen alueen itsenäiseksi islamilaiseksi tasavallaksi.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme