Mainos
Mainos

Venäjä varoitti Natoa sekaantumasta Ukrainan asioihin

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov toivoo, etteivät ulkopuoliset sekaantuisi Ukrainan sisäisiin asioihin. Lavrov viittasi Nato-maiden lausuntoon, jossa tuomittiin voimankäyttö protestoijia vastaan. Hänen mielestään Ukrainan oppositio on ollut aggressiivinen.

– Toivon, että ukrainalaiset poliitikot saavat tilanteen rauhoitettua. Rohkaisemme muita pidättymään sekaantumisesta, Lavrov sanoi Brysselissä.

Kiovan suurmielenosoitukset nousivat esiin myös Moskovassa, kun Ukraina ja Venäjä keskustelivat kauppasuhteistaan. Mielenosoitukset alkoivat, kun presidentti Viktor Janukovitsh torjui kauppasopimuksen EU:n kanssa ja ilmoitti lähentävänsä Ukrainan välejä Venäjään.

– Tämä on tietenkin Ukrainan sisäinen asia, mutta on hyvin tärkeää, että maassa vallitsee vakaus ja järjestys, pääministeri Dmitri Medvedev sanoi.

Maat keskustelivat muun muassa Venäjän maakaasusta, josta Ukraina on riippuvainen. Ukraina toivoo, että Venäjä laskisi kaasun hintaa.

Kolme Ukrainan entistä presidenttiä asettui keskiviikkona tukemaan opposition mielenosoituksia. Yhteislausunnon olivat allekirjoittaneet ex-presidentit Leonid Kravtshuk, Leonid Kutshma ja Viktor Jushtshenko.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme