Mainos
Mainos

Venäjä vastustaa yhä Naton laajentumista

Venäjän johto toisti tänään kielteisen kantansa Naton laajentumisesta itään. Presidentti Boris Jeltsinin johdolla käydyissä neuvotteluissa todettiin yksikantaan, että Venäjä vastustaa Naton laajentumista Keski- ja Itä-Eurooppaan.

Kremlissä käytyihin neuvotteluihin osallistuivat pääministeri Viktor Tshernomyrdin, ulkoministeri Jevgeni Primakov, henkilöstöpäällikkö Anatoli Tshubais ja turvallisuudesta ja puolustuksesta vastaavat ministerit.

Kiista Naton laajentumisesta hallinnee Venäjän ulkopolitiikkaa lähikuukausien ajan, kun sotilasliitto valmistautuu päättämään ehdokasmaiden kutsumisesta jäsenyysneuvotteluihin. Yleisesti on arveltu, että Puola, Unkari ja Tshekki aloittaisivat ensimmäisinä neuvottelut Nato-jäsenyydestä.

Venäjä pitää Naton laajentumista Keski- ja Itä-Eurooppaan turvallisuusuhkana itselleen. Jeltsin ilmaisi Venäjän kielteisen kannan viimeksi tavatessaan Saksan liittokansleri Helmut Kohlin viime lauantaina.
(STT-Reuter-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme