Mainos
Mainos

Venäjä vastusti Itämeri-kokouksessa Naton laajenemista

Venäjä vastusti tänään jyrkästi Baltian maiden Nato-jäsenyyttä Itämeren neuvoston ulkoministerikokouksessa Kalmarissa.

Kokouksessa puhunut varaulkoministeri Sergei Krylov kutsui Naton laajenemista uhaksi Pohjois-Euroopan positiiviselle poliittiselle kehitykselle. Naton laajentuminen vastaamaan lähes koko Itämerenalueen puolustuksesta lisäisi pikemmikin alueen epävarmuutta kuin turvallisuutta, sanottiin kirjallisessa referaatissa.

Godal: Baltian maille erityishuomio

Norjan ulkoministerin Björn Tore Godalin mukaan Baltian maiden on saatava osakseen erityinen huomio, kun Euroopan turvallisuusjärjestelmiä laajennetaan.

Itämeren neuvoston ulkoministerikokoukseen osallistuva Godal sanoi, että Virolla, Latvialla ja Liettualla ei kuitenkaan ole etuasemaa Nato-jäsenyyttä havittelevien maiden keskuudessa.

Baltian maat haluaisivat liittyä Naton jäseniksi, mutta Venäjä vastustaa liittymistä. Godal huomauttaa, että Baltian maat saattavat päästä EU:n jäseniksi ja osallistua alueelliseen yhteistyöhön.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme