Mainos
Mainos

Venäjä vetäytyy plutoniumin hävittämistä koskevasta sopimuksesta

Venäjän presidentti Vladimir Putin on määrännyt jäihin Yhdysvaltain kanssa tehdyn sopimuksen, joka koskee ydinaseisiin käytetyn plutoniumin tuhoamista.

Yhdysvallat ja Venäjä sopivat vuonna 2000 hävittävänsä yhteensä 68 tonnia plutoniumia. Määrän arvioitiin kattavan noin neljänneksen Venäjän ja kolmanneksen Yhdysvaltojen sotilaskäytössä olevasta plutoniumista.  
Sopimus vahvistettiin vuonna 2010. 

Venäjä perusteli maanantaina päätöstään "Yhdysvaltojen epäystävällisillä toimilla". Venäjän mukaan Yhdysvallat ei myöskään pysty toteuttamaan sopimuksen ehtoja ja Venäjän on ryhdyttävä välittömiin toimiin suojellakseen maansa turvallisuutta. 

Venäjä kuitenkin antoi ymmärtää, että maa voisi pitää sopimuksesta kiinni, jos Yhdysvallat muun muassa purkaisi Venäjää vastaan asetettuja pakotteita. 

Syyskuun lopussa pohdittiin Venäjän duuman vaalien vaikutusta Putinin valta-asemaan:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot