Mainos
Mainos

Venäjä veti edustajansa Tshetsheniasta

Venäjä on vetänyt kaikki viralliset edustajansa Tshetsheniasta, kerrottiin venäläisistä ja tshetshenialaisista lähteistä tänään.

Venäläisten viranomaisten evakuointi alkoi, kun venäläinen kenraalimajuri Gennadi Shpigun oli siepattu Tshetsheniassa. Kenraali Shpigun on sisäministeri Sergei Stepashinin edustaja Tshetsheniassa.

Shpigun siepattiin hänen omasta lentokoneestaan pääkaupungin Groznyin lentokentällä perjantaina. Presidentti Boris Jeltsin neuvotteli puhelimitse sieppauksesta pääministeri Jevgeni Primakovin ja sisäministeri Stepashinin kanssa.

Venäjän virallisen kannan mukaan Tshetshenia kuuluu edelleenkin Venäjään. Venäjän virallisten edustajien lähtö alueelta oli kuitenkin vain tuorein osoitus siitä, että tämä Mustanmeren ja Kaspianmeren välissä sijaitseva alue on tosiasiallisesti itsenäistynyt Venäjän alaisuudesta.

Sieppaukset ovat olleet lähes päivittäinen ilmiö Tshetsheniassa viime vuosina. Sieppaajien hallussa on tälläkin haavaa yli sata ihmistä.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme