Mainos
Mainos

Venäjä voi hyväksyä Kosovon jakamisen

Diplomaattitroikan EU-edustajan mukaan EU:n täytyy pysyä neuvotteluissa yksimielisenä, muuten unionin ulko- ja turvallisuuspolitiikka vaarantuu.

Venäjä hyväksyy Kosovon maakunnan jakamisen, mikäli sekä Kosovon albaanit että Serbia haluavat sitä.

Ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo maansa tukevan parhaillaan ns. troikan välityksellä käytävien neuvottelujen lopputulosta, mikä se sitten onkaan. Lavrov kuitenkin painottaa, että ratkaisulla on oltava molempien osapuolten tuki.

- Välittäjien tehtävä on auttaa osapuolia pääsemään sopuun, ei pakottaa heitä hyväksymään jokin tietty malli, hän sanoo. Diplomaattitroikan muodostavat Venäjä, EU ja Yhdysvallat.

Troikan EU-edustaja Wolfgang Ischinger puolestaan arvioi, että mahdollisuudet sovun syntymiselle ovat joka tapauksessa varsin pienet. Hän kuitenkin vaati EU:ta pysymään yksimielisenä vaikka neuvottelukierros epäonnistuisi.

- Olisi karmea onnettomuus, jos antaisimme tämän kysymyksen jakaa unionia. Silloin unionin yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka vaarantuisi, Ischinger sanoi sanomalehti Der Standardille.

Hän lisäsi, että mikä tahansa neuvottelutulos on parempi kuin yksipuoliset ratkaisut.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme