Mainos
Mainos

Venäjä yhdisti Jukosin omistajan Litvinenkon murhaan

Öljy-yhtiön johtoon kuuluneen Leonid Nevzlinin mukaan Venäjän viranomaisten häntä vastaan esittämät syytteet ovat tekaistuja.

Venäjän syyttäjänviraston mukaan öljyjätti Jukosin johtoon kuulunut Leonid Nevzlin on saattanut antaa määräyksen entisen venäläisagentin Aleksandr Litvinenkon myrkyttämisestä.

Syyttäjänviraston mukaan yhtenä mahdollisuutena Litvinenkon kuoleman tutkimuksissa pidetään sitä, että takana olisivat "samat ihmiset jotka on etsintäkuulutettu vakavista ja erittäin vakavista rikoksista, heidän joukossaan Leonid Nevzlin".

Jukosin suuromistajiin lukeutunut Nevzlin elää nykyisin Israelissa. Hänen mukaansa Venäjän viranomaisten häntä vastaan esittämät syytteet ovat tekaistuja.

Nevzlinin edustaja sanoi marraskuun lopulla, että Litvinenko oli ollut juuri ennen kuolemaansa selvittämässä Venäjän viranomaisten Jukosiin liittyviä toimia.

Litvinenko kuoli 23. marraskuuta Lontoossa. Kuolinvuoteellaan hän kirjoitti lausunnon, jossa hän syytti presidentti Vladimir Putinia kuolemastaan. Kreml on torjunut syytökset.

(MTV3-STT-Reuters-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme