Mainos
Mainos

Venäjä: Yhdysvaltain hakkerointisyytteet amatöörimäisiä

Yhdysvaltain Venäjää kohtaan esittämät vaalihakkerointisyytteet ovat perusteettomia ja amatöörimäisiä, sanoo Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedottaja.

– Näille perusteettomille syytöksille ei ole mitään todisteita, ja ne on toteutettu amatöörimäisellä ja tunteenomaisella tavalla, tiedottaja Dmitri Peskov sanoi toimittajille Moskovassa.

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset julkistivat perjantaina raportin, jonka mukaan presidentti Putin henkilökohtaisesti määräsi toteutettavaksi vaikuttamiskampanjan, jolla pyrittiin vaikuttamaan Yhdysvaltain presidentinvaalien tulokseen. Hakkeroinnilla ja median manipuloinnilla pyrittiin tiedusteluraportin mukaan haittaamaan demokraattiehdokas Hillary Clintonin kampanjaa.

Peskovin mukaan venäläiset alkavat olla kyllästyneitä toistuviin syytteisiin.

– Me emme edelleenkään tiedä mihin tietoihin nämä aiheettomat syytökset perustuvat, Peskov sanoi.

Peskovin mukaan Yhdysvaltain syytökset alkavat muistuttaa noitajahtia. Myös presidentinvaalit voittanut Donald Trump vertasi viime viikolla hakkerointisyytteitä noitajahtiin.

Peskovin kommentit olivat Kremlin ensimmäinen julkinen reaktio perjantaina julkistettuun amerikkalaisraporttiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme