Mainos
Mainos

Venäjä: Yhdysvaltojen liittouma surmasi yli 60 syyrialaista sotilasta

Yli 60 syyrialaista sotilasta on kuollut ja kymmeniä haavoittunut Yhdysvaltojen liittouman ilmaiskuissa, ilmoittaa Venäjän armeija.

Venäjän mukaan liittouma teki neljä ilmaiskua Syyrian hallitusjoukkoja vastaan Deir Ezzorin ilmatukikohdassa. Koneet tulivat Venäjän mukaan Irakin puolelta.  

-Heti liittouman iskujen jälkeen aloittivat Isisin taistelijat hyökkäyksensä. Jos nämä iskut johtuivat virheestä maalin valinnassa, olisi se suora seuraus siitä, että Yhdysvallat ei suostu yhteistyöhön Venäjän kanssa sodassa Syyrian terroristiryhmiä vastaan, Venäjän armeija sanoo lausunnossaan.  

Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights vahvisti iskun, mutta arvioi kuolleiden määrän pienemmäksi. Järjestön mukaan sillä ei ole varmuutta iskun tehneiden koneiden kansallisuudesta.  

Venäjä varoitti aiemmin, että jos tulitauko murenee, on vastuu Yhdysvaltojen.   

-Venäjä tekee kaikkensa pidätelläkseen hallituksen joukkoja vastaamasta tulitukseen, sanoi kenraali Viktor Poznihir armeijan pääesikunnasta.  

Presidentti Vladimir Putinin mukaan Syyrian armeija on kunnioittanut maassa voimassa olevaa tulitaukoa. Kapinalliset sen sijaan ovat hänen mukaansa käyttäneet tulitaukoa hyväkseen kootakseen rivejään. 

-Nämä terroristit järjestäytyvät uudelleen, vaihtavat yhden nimen toiseen, nimi toisensa jälkeen, mutta pitävät aina kiinni sotilasvoimastaan. Tämän olemme saaneet nähdä, ja se on surullista, Putin sanoi televisiohaastattelussa. 

Venäjä on arvostellut Yhdysvaltoja siitä, ettei se ole julkistanut eilen YK:n turvallisuusneuvostossa tehdyn Syyria-sopimuksen yksityiskohtia. 

-He eivät halua julkistaa sitä, koska sen jälkeen kansainvälinen yhteisö näkisi, ketkä eivät ole sitoutuneet mihinkin, Putin arveli.  

Viime viikolla kerrottiin Yhdysvaltojen ja Venäjän Syyria-yhteistyöstä:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme