Mainos
Mainos

Venäjällä aloitetaan rikostutkinta vaalivilpistä

Venäjän viranomaisten mukaan maassa aloitetaan rikostutkinta 26 vaalivilppitapauksessa joulukuun duumanvaaleissa. Asiaa penkoneen tutkimusryhmän mukaan kyse on väärennetyistä äänestyslipuista, sekä äänestäjien lahjonnasta ja uhkailusta.

Tutkimusryhmän mukaan vaalivilppiä on tehty kuudella alueella, joihin kuuluu myös Moskova, ja siihen ovat syyllistyneet kaikki puolueet.

Ryhmän mukaan eräs puolue oli muun muassa antanut palkkaamalleen naiselle 9000 ruplaa (runsaat 220 euroa), joilla hän oli edelleen lahjonut ihmisiä äänestämään antamalle heille 300 ruplaa (7,4 euroa) kullekin.

Venäjän keskusvaalilautakunnan johtaja Vladimir Tshurov on aikaisemmin syyttänyt netissä julkistettuja amatöörivideoita tekaistujen vaalilippujen sullomisesta uurniin väärennetyiksi. Tshurovin mukaan ne on tehty yksityisasunnoissa, jotka on lavastettu näyttämään äänestyspaikoilta.

Vaaleja tarkkailleen Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin mukaan niissä esiintyi runsaasti vilppiä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme