Mainos
Mainos

Venäjällä ei uskota ilmastosopimuksen syntyyn

Läntinen maailma odottaa Kööpenhaminan ilmastokokoukselta ratkaisevaa käännettä ilmastonsuojelussa, mutta Venäjällä toiveet hiipuvat.

Yksi epäilijöistä on venäläinen ympäristöasiantuntija, joka pelkää Kööpenhaminan kokouksen jäävän pelkäksi valmistelukokoukseksi

- Jos odotatte ratifioitavaa sopimusta, se on teknisesti täysin mahdotonta. En usko, että yksikäänmaa suostuu rajoittamaan talouskasvunsa, Venäjän WWF:n ilmasto-ohjelmajohtaja Aleksei Kokorin sanoo. Hän osallistui Venäjän edustajana myös Kioton sopimuksen kirjoittamiseen.

Kokorinin mukaan heikkoa sopimusta ei kannata yrittääkään väkisin vain siksi, että Kioton sopimus on umpeutumassa.

- Jos saamme Kööpenhaminasta vain poliittisen julistuksen ja kauniita lupauksia, se ei merkitse yhtään mitään.

Venäjällä ei juurikaan tunneta ilmastohuolta eikä Kööpenhaminan ilmastokokous juuri kiinnosta kadunmiehiä. Yksi syy siihen on se, että ilmastonmuutoksen vaikutuksia odotetaan lähinnä harvaan asutulle arktiselle alueelle.

Venäjän valtiojohto puhuu nykyään kauniisti ympäristöstä, mutta toistaiseksi on vaikea sanoa, onko kyse vain imagonrakennuksesta.

- Suurin osa Venäjää on vähemmän herkkä ilmastonmuutokselle kuin muut planeetan alueet. Venäläiset ja suurin osa ministereistämme eivät pidä ilmastonmuutosta välittömänä ongelmana, toteaa Aleksei Kokorin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme