Mainos
Mainos

Venäjällä haaveillaan kuun valloittamisesta – Kosmonautti pinnalle jo 15 vuoden päästä?

Venäläinen avaruusteknologiayhtiö RKK Energija kaavailee lennättävänsä ensimmäisen kosmonautin Kuun pinnalle 15 vuoden sisällä, venäläinen uutistoimisto TASS kertoo.

Mikäli yhtiön suunnitelmat pitävät, ensimmäisen venäläisen on määrä astella Kuun pinnalla vuonna 2031.

RKK Energijan toimitusjohtaja Vladimir Solntsev kommentoi hanketta uutistoimisto TASSille ja kertoi, että ennen miehitettyä kuulentoa Kuun kiertoradalle on tarkoitus lähettää muun muassa miehittämätön avaruusalus.

Solntsevin mukaan hankkeeseen on tarkoitus saada tukea myös Euroopasta ja Yhdysvalloista.

– Nousu- ja laskeutumismoduuli on täysin uusi kehityskohde. Uskomme ryhtyvämme työhön yhdessä eurooppalaisten ja amerikkalaisten kumppaniemme kanssa. Kutsumme kaikki maat kehittämään uutta avaruusteknologiaa ja kuuohjelmaa, hän kommentoi TASSille. 

Yhdysvaltalainen avaruusyhdistys Planetary Society teki japanilaisen avaruusluotaimen vuosina 2007 ja 2008 kuvaamista videoista vaikuttavan koosteen, joka antaa kurkistuksen kuun pinnalle lähietäisyydeltä. Katso video alta:


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme