Mainos
Mainos

Venäjällä heräsi ihmetys Putinin superkannatusluvuista

Venäjän presidentti Vladimir Putinin uudet kannatusluvut herättävät ihmetystä Venäjällä.

Venäjän valtiollinen mielipidekeskus VTSIOM julkaisi viime viikolla uudet mittaustuloksensa, joiden mukaan presidentin kannatus olisi noussut uuteen huippuunsa, 89,9 prosenttiin.

Jos kannatuslukemat pitävät paikkansa, on Putin suositumpi kuin koskaan lähes 15 vallassaolovuotensa aikana. Esimerkiksi Krimin valtauksen jälkeen presidentin kannatus nousi, mutta vain 76,2 prosenttiin.

Valtakunnallisten tiedotusvälineiden kannatusta olisi siivittänyt Syyrian-sotaoperaatio.

Oppositiojulkaisut ovat sen sijaan kritisoineet tuloksia. Esimerkiksi televisiokanava Dozdhin julkaisemassa katugallupissa valtaosa vastaajista piti Syyrian sotaan osallistumista huonona vetona.

”VTSIOM kertoo aina mitä halutaan”

Lisää vettä epäilijöiden myllyyn on heittänyt myös VTSIOMin entinen tiedottaja Igor Eidman, joka kommentoi tuloksia Facebook-sivuillaan.

– VTSIOM kertoo aina ”mitä halutaan”. Sen tulokset eivät heijasta oikeaa yhteiskunnallista mielipidettä, vaan sitä, miten Putinin hallinto asiat haluaa nähdä, nykyään Saksassa asuva Eidman kirjoittaa.

Totta tai tarua, uudet kannatuslukemat ovat saaneet politiikan analyytikot spekuloimaan jälleen sillä, aiotaanko Venäjällä järjestää ennenaikaiset presidentinvaalit.

Yleensä poliitikkojen kannatus on saavuttanut mielipidemittauksissa huippunsa juuri ennen vaaleja. Venäjällä seuraavat presidentinvaalit on määrä järjestää vuonna 2018.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot