Mainos
Mainos

Venäjällä metsäpaloja ei aina edes yritetä sammuttaa

Venäjän metsäpalot ovat riehuneet Suomen rajan läheisyydessä useita päiviä. Lähimmillään tuhansien hehtaarien palot ovat noin 50 kilometrin päässä rajasta.

Sisäasiainministeriön pelastusylitarkastaja Rami Ruuska muistuttaa, että Venäjällä ei ole Suomen kaltaista tieverkostoa, vaan lähin tie voi päättyä kymmenien kilometrien päähän metsäpaloalueesta. Kun palopaikalle ei pääse maata pitkin, on liekit sammutettava ilmasta.

– Siihen tarvitaan isot koneet, joita suomalaisilla ei ole edes olemassa. Venäjälläkään kalustoa ei riitä koko ajan joka paikkaan, Ruuska sanoo.

Osittain tästä syystä Venäjällä onkin vallalla kulttuuri, ettei kaikkiin metsäpaloihin edes yritetä puuttua.

– Jos palo ei uhkaa asutusta, siellä ajatellaan, että se saa sammua ajan kanssa itsestään, Ruuska tietää.

Venäläiset viranomaiset ovat olleet yhteydessä Suomen viranomaisiin ja vakuuttaneet tilanteen olevan hallinnassa.

– Meille ilmoitettiin hyvissä ajoin perjantaina, että paloja on, ja samalla venäläiset pahoittelivat sitä, että savua leviää tuulten vuoksi Suomenkin puolelle, pelastusylitarkastaja Rami Ruuska sanoo.

Ruuskan mukaan on positiivista, että venäläiset ylipäätään kertovat oma-aloitteisesti suomalaisille, mitä rajan toisella puolella tapahtuu. Ruuskan mukaan vielä muutama vuosi sitten vastaavia ilmoituksia ei tullut lainkaan.

– Yhteiset pelastusharjoitukset rajan tuntumassa ovat ilmeisesti parantaneet keskusteluyhteyttä, Ruuska arvioi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme