Mainos
Mainos

Venäjällä osoitetaan mieltä korruptiota vastaan, Medvedeviä vaaditaan tilille – oppositiojohtaja ja kymmeniä muita pidätetty

Eri puolilla Venäjää tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään korruptiota vastaan. Mielenosoituksia järjestellyt oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on syyttänyt korruptiosta erityisesti pääministeri Dmitri Medvedeviä.

Vladivostokissa tiedotusvälineet ovat kertoneet poliisin pidättäneen jopa 40 mielenosoittajaa. Pidätyksiä on tapahtunut myös Moskovassa, missä myös mielenosoituksia järjestänyt oppositiojohtaja Alexei Navalny otettiin silminnäkijöiden mukaan kiinni sunnuntaina. Mielenosoittajat yrittivät tiettävästi estää kiinniottoa.

Monet mielenosoituksista ovat luvattomia. Moskovassa mielenosoitukseen on tiettävästi annettu lupa syrjässä kaupungin keskustasta. 

Navalnyi sanoo verkkosivuillaan, että mielenosoituksia on suunniteltu lähes sadassa kaupungissa. Hänen mukaansa yli 70 kaupungissa lupaa protestoimiseen ei ole annettu. 

Uutistoimisto Tassin mukaan mielenosoittajia on uhattu rangaista Moskovassa kovilla sakoilla ja 15 päivän pidätyksellä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme