Mainos
Mainos

Venäjällä rauhoitellaan lintuinfluenssauhkaa

Moskovan alueella useita lintuja on jo kuollut lintuinfluenssaan, ja yhdeltä tilalta on tavattu ihmisellekin vaarallista H5N1-virustyyppiä.

Eläinlääkintäviranomaiset Venäjällä torjuvat huhut, joiden mukaan lintuinfluenssa olisi Moskovan lähistöllä tarttunut ihmisiin.

Useita lintuja on kuollut Moskovan alueella tautiin. Myöhään tänään viranomaiset vahvistivat, että yhdeltä lähialueen tilalta oli tavattu ihmisellekin vaarallista H5N1-viruskantaa.

- Tieto siitä, että tauti olisi tarttunut ihmisiin, on väärä, sanoi maatalousviraston eläinlääkintäosaston johtaja Nikolai Vlasov. Tarkempia tietoja tautikannoista saadaan sunnuntaina.

Viranomaiset ovat löytäneet lintuinfluenssaa kaikkiaan kolmelta yksityistilalta Podolskin, Odintsovon ja Domodedovon alueilta Moskovan lähistöltä.

- Kokeet viruksen kannan selvittämiseksi ovat kesken. Tuloksia ei ole odotettavissa ennen sunnuntai-iltaa, Vlasov kertoi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme