Mainos
Mainos

Venäjällä sotilaiden somettelulle halutaan rajat

Venäjällä kansanedustajat ovat vaatineet maan sotilaita suitsimaan sosiaalisen median käyttöä.   

Uutistoimisto AFP:n haastattelema kansanedustaja sanoo, että liian avoin tietojen jakaminen on uhka Venäjälle. Hän katsoo, että länsimaat voivat käyttää tietoja hyödyksi esimerkiksi vakoilussa. Kansanedustaja on tehnyt aloitteen laista, joka rajoittaisi sotilaiden netin käyttöä.  

Kansanedustaja päätti omien sanojensa mukaan jo Krimin liittämisen aikoihin lakialoitteestaan, jolla rajoitettaisiin sotilaiden netin käyttöä.  

– Nämä sotilaat paljastavat mitä tahansa, vaikka esimerkiksi olevansa Ukrainassa, vain tehdäkseen vaikutuksen tyttöystäviinsä, edustaja sanoi AFP:lle.  

Venäläisen sotilaan kuvapalvelu Instagramissa jakamat kuvat herättivät hiljattain epäilyksiä siitä, että Venäjän joukot olisivat olleet sotatoimissa Ukrainassa. Instagram-tilillä jaetuissa kuvissa esiintyy sotilas asepuvussa. Kuvasovelluksen maantieteellisen datan mukaan osa kuvista on otettu Ukrainan ja osa Venäjän puolella.  

AFP:n haastattelema tietokoneasiantuntija sanoo, että maantieteelinen data on väärennettävissä, mutta vaatii se monipuolista koodaustaitoa.  

Venäjän puolustusministeriö ei ole kommentoinut kuvakohua.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme