Mainos
Mainos

Venäjällä tärkeä viikonloppu

Venäjällä parlamentin ja presidentin edustajat pyrkivät sopimaan viikonvaihteessa ehdoista, joiden toteutuessa Viktor Tshernomyrdinin valinta pääministeriksi voidaan vahvistaa. Parlamentin alahuone vaatii suurempaa roolia talousasioissa sekä presidentin vallan kaventamista.

Venäjän presidentti Boris Jeltsin tarjoutui eilen luovuttamaan osan valtaoikeuksistaan uudelle pääministerille ja opposition hallitsemalle duumalle. Presidentti on valmis antamaan pääministerille valtuudet nimittää itse hallituksensa. Samoin hän on myöntyy antamaan duumalle yksityiskohtaisemman päätösoikeuden uusien ministereiden nimityksessä. Presidentti on myös valmis takaamaan, ettei hän erota hallitusta vuoteen.

Duuman on maanantaina määrä äänestää Viktor Tshernomyrdinin nimityksestä pääministeriksi. Äänestys saattaa kuitenkin lykkääntyä tiistaihin, jotta duumalla ja Jeltsinillä olisi aikaa sopia talouspolitiikan linjoista.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme