Mainos
Mainos

Venäjältä erikoisjoukkoja Tshetsheniaan

Venäjä on lähettänyt erikoisjoukkoja Tshetshenian eteläosan vuoristoon. Venäläisten uutistoimistojen mukaan venäläisjoukot ovat avanneet uuden rintaman tshetsheenejä vastaan ja tukkineet tshetsheenien huoltoreittejä.

Tshetsheenit puolestaan ilmoittivat tuhonneensa Georgian rajan lähelle tulleet venäläisjoukot. Venäjä kuitenkin kiistää tiedon.

Groznyin ympäristössä kiivaat taistelut jatkuvat edelleen, mutta tilanne näyttää toistaiseksi pysyvään entisellään.Venäläisjoukot ja sissit taistelivat viime yönä Tshetshenian pääkaupungin Groznyin kaduilla samanaikaisesti kuin Venäjän ilmavoimat ja tykistö jatkoivat hyökkäyksiään kaupunkia vastaan.

Venäläispanssareita

Neljäkymmentä sissiä on Venäjän sodanjohdon mukaan saanut surmansa viimeksi kuluneen vuorokauden aikana, kertoi Venäjän valtiojohtoinen televisiokanava ORT aikaisin aamlla.

Venäläisjoukot ylläpitävät kovaa painetta kahta kaupunginosaa ja kaupungin eteläpuolella olevaa esikaupunkia kohtaan. Täysin eristetyssä Groznyissa on arviolta 40 000 siviiliä.

Kaupungin talojen kellareissa arvellaan olevan tuhansia, lähinnä iäkkäitä ihmisiä vailla ruokaa ja lämpöä. Siviilit ovat peloissaan ilmapommituksista, eivätkä uskalla lähteä kaupungista.

Venäjän asevoimien esikuntapäällikkö Anatoli Kvashin sanoo, että hän on tarjoutunut neuvottelemaan tshetsheenijohtaja Aslan Mashadovin kanssa, mutta vain sillä ehdolla, että kapinalliset antautuvat.
(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme