Mainos
Mainos

Venäjältä varauksellinen tuki Kioton sopimukselle

Euroopan unionin valtuuskunta sai Venäjän varauksellisen tuen Kioton ilmastosopimukselle.

Ruotsin ympäristöministerin Kjell Larssonin johtama valtuuskunta tapasi Moskovassa Venäjän talous- ja ympäristöviranomaisia. Venäjää kuitenkin kiinnostavat sopimuksessa lähinnä nk. päästökiintiöt, joita se voisi myydä kovasta hinnasta paljon saastuttaville länsimaille.

Keskusteluissa Venäjä teki selväksi, ettei se aio ratifioida sopimusta, ellei kiintiökaupasta päästä ensin sopuun. Venäläiset myös muistuttivat oman maansa tärkeästä roolista nyt kun Yhdysvallat on sanoutunut irti kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen tähtäävästä sopimuksesta.

EU on käynyt tiivistä kampanjaa sopimuksen pelastamiseksi sen jälkeen kun Yhdysvaltain presidentti George W. Bush viime kuussa raivostutti muuta maailmaa ilmoittamalla sopimuksen hylkäämisestä vedoten amerikkalaisten taloudellisiin etuihin. EU:n delegaatio aikoo vierailla Venäjän lisäksi Iranissa, Kiinassa ja Japanissa puhumassa sopimuksen puolesta.

(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme