Mainos
Mainos

Venäjämieliset taistelijat vallanneet poliisiaseman Itä-Ukrainassa

Itä-Ukrainassa aseistautuneet Venäjä-mieliset miehet ovat vallanneet Kostjantynivkan kaupungintalon. Miehet pystyttävät myös barrikadeja, sanoo paikalla oleva uutistoimisto AFP:n toimittaja.

Myös Ukrainan viranomaiset ovat kertoneet separatistien valtauksesta, mutta heidän mukaansa kyse on poliisin päämajasta.

80 000 asukkaan Kostjantynivka sijaitsee Slovjanskin ja aluekeskus Donetskin puolivälissä Donetskin alueella. Slovjansk on ollut viime ajat Ukrainan hallinnon vastaisen kapinoinnin keskuspaikkoja. Kaupungissa on perjantaista lähtien ollut panttivankeina ryhmä Etyjin sotilastarkkailijoita.

Myös muualla Itä-Ukrainassa tilanne jatkuu levottomana. Harkovassa on pidätetty uutistoimisto Interfaxin mukaan toistakymmentä Venäjä-mielistä separatistia. Viranomaisten mukaan separatistit yrittivät muun muassa rakentaa kaupungin Vapaudenaukiolle esteitä.

Interfax kertoi jo aiemmin, että Harkovassa tapahtui eilisiltana joukkotappelu. Siinä loukkaantui viranomaisten mukaan toistakymmentä ihmistä. Vastakkain olivat Ukrainan yhtenäisyyden kannattajat ja alueille suurempaa itsehallintoa vaativat. Kyse oli ilmeisesti kahden eri jalkapalloseuran kannattajista. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme