Mainos
Mainos

Venäjän armeija mukaan pakkasta vastaan

Venäjällä on jouduttu turvautumaan armeijan apuun maata hytisyttävien tulipalopakkasten rikottua lämmitysjärjestelmiä ja vaadittua kymmenittäin kuolonuhreja.

Lämpömittarien alkoholipatsas vajosi monilla alueilla jopa 50 astetta nollan alapuolelle, mikä oli aivan liikaa ikääntyneille lämmitysjärjestelmille. Parikymmentä kaupunkia ja kylää Venäjän Kauko-idässä, Volga-Uralin alueella ja maan koillisosissa oli kokonaan ilman lämpöä.

Pahin tilanne on Karjalassa, Komin alueella sekä Leningradissa ja Novgorodin seudulla, missä vailla lämpöä hytisi liki 25 000 venäläistä.

Sotilaat asensivat muun muassa Pietarin siirrettäviä generaattoreita ja veivät ihmisille kamiinoita. Useat talot Pietarin seudulla ovat olleet ilman lämmitystä jo päiväkausia.

Moskovassa vietiin viime yönä sairaalaan 35 ihmistä, jotka kärsivät hypotermiasta. Ainakin 200 moskovalaista on jo kuollut kylmään tämän talven aikana.

(MTV3-STT-Reuters-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme