Mainos
Mainos

Venäjän armeijan lehti: Suomen ja Ruotsin puolueettomuus mennyttä

Suomen ja Ruotsin puolueettomuus on mennyttä, kirjoittaa Venäjän armeijan lehti. Krasnaja Zvezdan (suom. Punatähti) eilen julkaisema verkkoartikkeli ruotii Suomen ja Ruotsin keskinäistä puolustusyhteistyötä sekä yhteistyötä Naton kanssa.

Lehden mukaan kysymys Natoon liittymisestä nousee yhä useammin esiin Suomessa ja Ruotsissa. Esimerkin maille tarjoaa Naton jäsen Norja, sillä artikkelin mukaan Norjassa luodaan Venäjän vastaista ilmapiiriä.

Väitettä perustellaan muun muassa Norjan sotaharjoituksilla pohjoisessa lähellä Venäjän rajaa. Lisäksi kerrotaan Jo Nesbön kirjoittamasta tv-jännäristä "Miehitetty", jossa Venäjä päättää valloittaa Norjan.

Lehden mukaan Suomi ja Ruotsi kadottivat puolueettoman asemansa, kun ne allekirjoittivat Walesissa isäntämaasopimuksen Naton kanssa. Sopimus avaa Natolle "valtavat mahdollisuudet" käyttää hyväkseen Suomen ja Ruotsin alueita.

– On kiinnostavaa, että toisin kuin Ruotsi, Suomi solmi ja ratifioi sopimuksen salassa ilman laajaa keskustelua mediassa tai käsittelyä eduskunnassa, lehti kirjoittaa.

Taustalla nähdään pääministeri Alexander Stubbin (kok.) myönteinen Nato-kanta.

Lehti kertoo maaliskuun lopussa järjestetyistä ilmavoimien harjoituksista, joihin Suomi osallistui Ruotsin ja Yhdysvaltain kanssa. Lisäksi kerrotaan Suomen ja Ruotsin päätöksestä selvittää keskinäisen sotilaallisen yhteistyön syventämistä.

Artikkelissa katsotaan, että Suomen ja Ruotsin välillä on sotilaallinen liitto. Asiaa perustellaan muun muassa Suomen ja Ruotsin harjoitus- ja koulutustarkoituksiin kaavailemilla yhteisillä joukkokokonaisuuksilla ja salaiseksi luokitellun tiedon jakamisella maiden kesken.

– Se ei edesauta ystävyyden ja hyvien naapurisuhteiden vahvistumista Pohjois-Euroopassa, maidemme välistä yhteistyötä, jotka olivat alueelle luontaisia vuosikymmenten ajan, lehti kirjoittaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme