Mainos
Mainos

Venäjän duuma hyväksyi sosiaalietujärjestelmän uudistuksen

Venäjän parlamentin alahuone eli duuma on hyväksynyt paljon kohua herättäneen sosiaalietujen uuden järjestelmän. Päätös syntyi äänin 309-118.

Uudistuksen tarkoituksena on lopettaa useimmat sosiaalisin perustein myönnettävät ilmaisedut ja korvata niiden menetys raha-avustuksella. Venäläiset eivät kuitenkaan usko, että uusi järjestelmä hyvittäisi ne edut, joita neuvostovalta heille myönsi ja joita on jatkettu senkin jälkeen.

Tähän asti nämä sosiaalietujen haltijat ovat mm. voineet matkustaa ilmaiseksi, käydä ilmaiseksi hoitolaitoksissa ja saada lääkkeitä ilmaiseksi. Suuria alennuksia on annettu myös asuntojen vuokriin sekä puhelimen käyttöön.

Suurin osa näistä ilmaisista eduista poistuu ensi vuoden alusta alkaen ja niiden asemesta maksetaan 20-100 euron arvoisia sosiaaliavustuksia.

Eläkeläiset ja veteraanijärjestöt ovat esittäneet raivonsa uudistuksen johdosta. Niiden mukaan ilmaispalvelujen muuttaminen raha-avustukseksi alentaa elintasoa ja muuttaa miljoonien ihmisten elämisen epävarmaksi.

Parlamentin ylähuoneen odotetaan hyväksyvän uuden lain myöhemmin, minkä jälkeen se menee presidentti Vladimir Putinin allekirjoitettavaksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme