Mainos
Mainos

Venäjän duuma hyväksyi terrorismin vastaisen lain

Lain valmistelussa otettiin oppia Madridissa, Yhdysvalloissa ja Beslanissa tehdyistä iskuista.

Venäjä on uudistamassa terrorismin vastaista lainsäädäntöään. Parlamentin alahuone eli duuma on hyväksynyt lain, joka muun muassa antaa ilmavoimille oikeuden ampua alas kaapatut lentokoneet ja viranomaisille mahdollisuuden puuttua tietoliikenteeseen.

Duuman antoi tukensa laille äänin 423-1. Parlamentin ylähuoneen ja presidentti Vladimir Putinin lopullista hyväksyntää pidetään jo ennalta käsin selvänä.

Duuman lakivaliokunnan puheenjohtaja Pavel Krasheninnikov sanoo, että lain valmistelussa otettiin oppia Madridissa, Yhdysvalloissa ja Beslanissa tehdyistä iskuista.

Laissa määritellään esimerkiksi, missä tapauksissa ilmavoimat voi ampua alas kaapatun koneen. Se määrittää myös, milloin terroriteon suunnittelusta epäillyn henkilön puheluita voidaan kuunnella ja missä tapauksissa viranomaisilla on oikeus hyökätä terroristikohteisiin.

Uusi laki korvaa vuodelta 1998 peräisin olevan lainsäädännön.

(MTV3-STT-AFP-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme