Mainos
Mainos

Venäjän duuma tukee hallintouudistusta

Venäjän opposition vastustama lakiesitys kuvernöörien valinnan siirtämisestä alueparlamenteilta presidentille on hyväksytty duuman alustavassa käsittelyssä.

Venäjän parlamentin alahuone, duuma, on hyväksynyt lakiehdotuksen kuvernöörien valinnan siirtämisestä alueparlamenteilta presidentille.

Presidentti Vladimir Putinin ajaman esityksen mukaan presidentillä olisi myös oikeus hajottaa alueparlamentti, jos se torjuu hänen ehdokkaansa kahdesti. Ehdotusta käsitellään duumassa kuitenkin vielä kahdessa äänestyksessä ja sen on läpäistävä myös parlamentin ylähuoneen käsittely ennen kuin lakiesitys siirtyy Putinin vahvistettavaksi. Venäjän oppositio vastustaa hanketta tiukasti.

SDP:n puheenjohtaja, puhemies Paavo Lipponen arvostelee Suomen Kuvalehdessä lakiehdotukseen kohdistettua kritiikkiä. Lipposen mielestä Putin pyrkii uudistuksella vapauttamaan Venäjän hajottavien voimien otteesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme