Mainos
Mainos

Venäjän entinen pääministeri sairastui äkillisesti

Jegor Gaidarin tila on vakaa, mutta lääkärit eivät ole vielä pystyneet selvittämään hänen sairauskohtauksensa syytä.

Venäjän entinen pääministeri Jegor Gaidar on joutunut sairaalaan äkillisen sairauskohtauksen takia, kertoo Financial Times -lehti. Gaidar oli luentomatkalla Dublinissa, kun hänet löydettiin maahan tuupertuneena viime perjantaina.

Gaidar, 50, vietiin dublinilaiseen sairaalaan, mistä hänet myöhemmin siirrettiin moskovalaiseen sairaalaan. Financial Timesille puhelimessa puhunut Gaidar kertoi, että hänen tilansa on vakaa, mutta lääkärit eivät ole vielä pystyneet selvittämään hänen sairauskohtauksensa syytä. Hän ei suostunut arvailemaan, oliko hänen sairastumisensa syynä myrkky.

Gaidar sairastui vain päivä sen jälkeen kun venäläinen ex-agentti Aleksandr Litvinenko kuoli todennäköisesti myrkytykseen. Gaidarin liikekumppani, venäläisen sähkömonopoli UES:n toimitusjohtaja Anatoli Tshubais kytki yhteen Gaidarin sairauden sekä Litvinenkon ja toimittaja Anna Politkovskajan kuoleman vihjaten, että Kreml oli näiden takana.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme