Mainos
Mainos

Venäjän ex-talousministerin tyly ennuste: Maa ajautuu totaaliseen talouskriisiin

Venäjän talousahdinko on saanut maan talousministerinä yli 10 vuotta olleen Aleksei Kudrinin povaamaan suurvaltiolle totaalista kriisiä. Maalla on edessä synkät ajat, vaikka öljyn hinta nousisi. 

Kudrin hoiti talousministerin tehtävää vuosina 2000–2011. Häntä kiiteltiin muun muassa viisaasta talousjohtamisesta, sitoutumisesta vero- ja budjettijärjestelmän uudistamiseen ja taistelusta vapaakaupan puolesta.

– Nyt voin sanoa, että olemme menossa kohti aitoa, täysvaltaista talouskriisiä, poliittinen vaikuttaja totesi uutistoimisto Interfaxille.

Kudrinin mukaan Venäjän bruttokansantuote laskee ensi vuonna noin 2 prosenttia, vaikka öljyn hinta nousisi 80 dollariin tynnyriltä. Jos hinta pysyy puolestaan nykyisessä 60 dollarissa, laskua on odotettavissa peräti 4 prosenttia tai jopa enemmän. 

Kudrin toivoo erityisesti, että suhteet länteen paranisivat. Muuten talousvaikeuksiin ja niitä seuraavaan elintason laskuun ei tule hänen mukaansa helpotusta.

– Muut BRICS-maat (Brasilia, Intia, Kiina ja Etelä-Afrikka) osaavat säilyttää sekä suvereniteettinsa että kansainväliset taloussuhteensa. Ne eivät ole ristiriidassa Venäjälläkään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme