Mainos
Mainos

Venäjän hallitus: Ruokaa riittää

Venäjän hallituksen tiedottaja on vakuuttanut, että Venäjällä riittää ruokaa eikä maata koetteleva taloudellinen ja poliittinen kriisi ole johtamassa vakavaan ruokapulaan.

Tiedottaja sanoi televisiossa, että varastoissa on enemmän kuin riittävästi elintarvikkeita tarpeiden kattamiseksi. Hän vakuutti myös, että ruokaa pystytään lähettämään niille Venäjän alueille, jotka kärsivät elintarvikepulasta.

Venäjän luoteisen Murmanskin alueen maaherra pyysi eilen ruoka-apua Lapista sekä Norjan ja Ruotsin pohjoisosista.

Pietarilaiset varustautuvat pahimpaan

Elintarvikkeiden hamstraus on yltynyt Pietarissa kaupunkilaisten varautuessa talouskaaoksen jatkumiseen. Kaupunginhallinnon keräämien tietojen mukaan jauhojen, ryynien, makaronin ja ruokaöljyn menekki on kasvanut viime päivinä seitsenkertaiseksi ja lihan viisinkertaiseksi tavanomaiseen verrattuna.

Kaupunginjohtaja Vladimir Jakovlev on rauhoitellut pietarilaisia lupaamalla, että kaupunkilaisille riittää leipää ja lämpöä ja sairaaloille lääkkeitä tulevana talvena. Kaupunki varautuu talouskriisin pitkittymiseen supistamalla menonsa välttämättömimpään.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme