Mainos
Mainos

Venäjän hätätilaministeri: Säämäjärven kesäleiri suljetaan

Venäjän Karjalassa Säämäjärvellä sijaitseva kesäleiri suljetaan, kertoo Venäjän hätätilaministeri uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Leirillä tapahtuneessa veneturmassa hukkui lauantaina tiettävästi 14 lasta, kun ryhmä leiriläisiä ja ohjaajia ylitti järveä myrskysäässä. Yhtä 14 uhrista etsittiin vielä maanantaina. Uhriluvusta on ristiriitaista tietoa.

Venäläismediat kertovat, että poliisi on pidättänyt jo viisi kesäleirin ohjaajaa. Uhrit on viety Moskovaan tunnistettavaksi, kertoo uutistoimisto Tass. Sen mukaan yli kymmenen lasta on lisäksi sairaalahoidossa.

Kesäleiri on jo viime vuonna saanut huomautuksia venäläisiltä lupaviranomaisilta, kertoo oppositiokanava Dozhd. Leirin johdosta ja hygieniasäännösten noudattamisesta oli huomautettu, kertoo tutkintakomitean edustaja Vladimir Markin.  Markinin mukaan asia oli ainakin vireillä oikeusistuimessa.

Venäjän Karjalaan on julistettu täksi päiväksi surupäivä veneturman takia.

Onnettomuuden rikostutkinta siirtyy Sputnik Newsin mukaan Venäjän keskushallinnon tutkittavaksi.

Noin 50 ihmisen leiriryhmä oli lauantaina ylittämässä järveä kahdella veneellä ja lautalla, kun myrsky yllätti heidät. Kaksi aluksista kaatui, ja vain yksi pääsi rantaan. Retkelle lähdettiin, vaikka alueelle oli annettu myrskyvaroitus.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme