Mainos
Mainos

Venäjän hiv-tartunnat voisi puolittaa löyhemmällä huumepolitiikalla

Venäjä voisi vähintään puolittaa uusien hiv-tartuntojen määrän, ilmenee tuoreesta tutkimuksesta. Lääketiedejulkaisu British Medical Journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan tartunnat vähenisivät, jos Venäjä sallisi joidenkin nykyisin laittomien lääkeaineiden käytön.

Tutkijoiden ehdottamat lääkeaineet ovat sallittuja monissa muissa maissa, mutta Venäjällä ne ovat kiellettyjä. Opioidien käyttö on kielletty Venäjällä, vaikka niitä voidaan käyttää sekä lääkkeenä että huumausaineena.

Tutkijoiden mielestä Venäjän uusien hiv-tartuntojen määrä voisi pudota jopa 55 prosenttia, jos viranomaiset rohkaisisivat suonensisäisten huumeiden käyttäjiä vaihtamaan likaiset huumeneulat puhtaisiin ja heroiinin sekä muut laittomat opioidit turvallisempiin lääkkeisiin.

Maassa on arviolta kaksi miljoonaa suonensisäisten huumeiden käyttäjää, joista noin kolmasosa kantaa hiv-virusta. Silti Venäjällä toimii vain 75 neulanvaihtopistettä.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme