Mainos
Mainos

Venäjän ilmaisku tappoi vahingossa kolme turkkilaissotilasta Syyriassa – Putinilta surunvalittelut Erdoganille

Venäjä on vahingossa tappanut kolme turkkilaissotilasta ilmaiskussaan Syyriassa.

Isku tapahtui Venäjän mukaan lähellä Al Babin kaupunkia Aleppon itäpuolella. Iskussa myös haavoittui toistakymmentä turkkilaissotilasta, joista yksi vakavasti.

Turkin armeijan mukaan ilmaisku kohdistui rakennukseen, jossa sotilaat olivat. Venäjän mukaan iskun oli tarkoitus kohdistua äärijärjestö Isisin joukkoihin. Sekä Turkki että Venäjä tutkivat tapahtumien kulun.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on esittänyt surunvalittelut tapahtuman johdosta Turkin presidentille Recep Tayyip Erdoganille. Presidentit sopivat sotilasoperaatioiden paremmasta koordinoinnista vastaisuudessa.

Turkki ja Syyria tukevat Syyrian sisällissodassa eri puolia. Venäjä on ollut Syyrian presidentin Bashar al-Assadin merkittävin tukija, kun taas Turkki on ollut kapinallisryhmien puolella Assadia vastaan. Äärijärjestö Isis on maiden yhteinen vihollinen Syyriassa.

Maiden välit kriisiytyivät toissa vuoden lopulla, kun Turkki ampui alas venäläisen hävittäjän Syyrian rajalla. Maiden välit ovat sittemmin parantuneet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme