Mainos
Mainos

Venäjän ja Georgian sanasota kiihtyy

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB syytti tänään Georgiaa kapinallisten tukemisesta Etelä-Venäjällä. Kaukasiassa Venäjällä on FSB:n mukaan vangittu tshetsheeni, jonka Georgia oli palkannut vakoilijaksi.

- Tämä todistaa, että georgialaiset erikoisjoukot ovat osallistuneet kumoukselliseen terroritoimintaan Pohjois-Kaukasiassa, sanoi nimettömänä pysytellyt FSB:n edustaja uutistoimisto Interfaxille.

Georgian sisäministeriön mukaan syytös on "järjetön".

- Venäjän provokaatiot käyvät yhä aggressiivisemmiksi, sanoi Georgian sisäministeriön tiedottaja Shota Utiashvili.

Georgia ilmoitti myös, että se estäisi neuvottelut Venäjän liittymisestä Maailman kauppajärjestöön WTO:hon, kunnes Venäjä kumoaa päätöksen suhteiden lähentämisestä Abhasiaan ja Etelä-Georgiaan.

Venäjä tukee Georgiaan kuuluvia Abhasian ja Etelä-Ossetian alueita, jotka pyrkivät eroon Georgiasta. Venäjän ja Georgian välit ovat kiristyneet niin tulenaroiksi, että sodalta vältyttiin Georgian mukaan vain hädin tuskin aiemmin tässä kuussa.

Venäjää närästää myös Georgian pyrkimys päästä läntisen sotilasliiton Naton jäseneksi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme