Mainos
Mainos

Venäjän ja Ukrainan kaasuneuvottelut pitkittyivät maratoniksi

Venäjän ja Ukrainan väliset kaasukiistaneuvottelut ovat venyneet maratoniksi Brysselissä.

Ukrainan ja Venäjän energiaministerit ovat neuvotelleet jo yli kymmenen tuntia tavoitteenaan estää tilanne, jossa Venäjä katkaisisi kaasuntoimituksen Ukrainaan.   

Välittäjänä neuvotteluissa toimii EU:n energiakomissaari Günther Oettinger. Paikalla ovat myös venäläisen kaasujätin Gazpromin pääjohtaja Aleksei Miller ja Ukrainan öljyn- ja kaasunjakeluyhtiön Naftogazin toimitusjohtaja Andri Kobolev.  

Venäjä ja Ukraina kiistelevät kaasun hinnasta. Venäjä on uhannut katkaista kaasutoimitukset Ukrainaan tänään, jos Ukraina ei maksa kaasuvelkojaan.   

Venäjä on nostanut kaasun hintaa Ukrainalle yli 80 prosentilla. Se vaatii Ukrainalta lähes 4 miljardin euron maksua tähän asti toimitetusta kaasusta. Ukraina on luonnehtinut vaatimuksia taloudelliseksi hyökkäykseksi.  

Neuvottelulähteiden mukaan Ukraina suostuisi kuitenkin maksamaan osan velastaan ja kaasutoimitusten jatkuminen saataisiin turvattua.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme